Cand copiii tai iti spun ca esti „rea”, trebuie sa o iei ca pe un compliment.
Nu ceda capriciilor copiilor tai, acum pot gandi ce-i mai rau despre tine, dar mai târziu iti vor multumi.
Odata, dupa ce am fost la cumparaturi, am iesit din magazin fara sa cedez la criza de isterie a fiicei mele, pentru un biscuit. O femeie m-a oprit in statie si mi-a zis ca sunt cea mai buna mama din tot centrul comercial. Fiica mea, nici vorba sa gandeasca la fel. Cand copiii tai te fac „rea”, ia-o ca pe un compliment.
Noua generatie este considerata cea mai lenesa, cu purtarile cele mai grosolane și mai fără restrictii din istorie. Lucrurile care se spun despre copiii prost crescuti și alintati sperie și pe cea mai buna dintre mame. Adevarul este ca vina nu aparține numai copiilor, ci si părinților. Cel mai ușor în viața este sa cedezi tuturor cererilor copiilor tăi. La urma urmei, oare nu toate vrem sa fim mame „perfecte”? Nu cedati capriciilor, copiii tăi pot gândi ce-i mai rău despre tine, dar îți vor mulțumi mai târziu.
Iată în continuare, 12 metode prin care sa devii mama cea mai „rea” din lume:
-
Asigură-te ca copiii tăi se culca la o oră rezonabila. Oare e cineva care n-a auzit de importanța unei nopti bune de somn pentru sanatatea copilului? Fii o mama responsabila și culca-ti copilul la o oră decenta. Sigur, la început, copilul n-o sa vrea să se duca la culcare, dar cu timpul se va obisnui. După ce îl vei saruta de „noapte buna”, te vei bucura de pacea pe care o aduce liniștea sau de timpul petrecut cu soțul tău.
-
Nu-i da desert copilului tău în fiecare zi. Dulciurile trebuie pastrate pentru ocazii pe care sa le merite. Asta le face speciale. Dacă cedezi cererilor copilului tăi și-i dai dulciuri tot timpul, nu va putea aprecia gestul când cineva i le va oferi drept recompensa. În plus, gandeste-te la toate facturile de la stomatolog și de la alți specialisti care pot rezulta din excesul acestei indulgente.
-
Fă-i sa plătească pentru lucrurile lor. Dacă vrei ceva, trebuie sa plătești. Așa funcționează viața celor mari. Pentru a te asigura ca fiul tău nu va trai cu tine întotdeauna, e nevoie să-l înveți ca aparatele electronice, jocurile video, ieșirile la cinema, hainele, echipamentul sportiv de care se bucura atât de mult, toate au un preț. Dacă trebuie sa plătească tot sau o parte din costul lor, le va aprecia mai mult. De asemenea, poți evita sa plătești ceva pe care fiul tău nu și-l dorea. Dacă el nu e dispus sa plătească partea care-i revine, probabil ca nu-și dorește atât de mult acel ceva.
-
Nu-i usura viața. Unii tineri se scoala foarte greu când trebuie să se duca prima oara la slujba și își dau seama ca și lor li se aplica reguli. Trebuie sa ajungă la ora fixa la serviciu și sa facă ce-i cere șeful. Și vor fi multe aspecte ale muncii care nici măcar nu-i plac. Dacă nu-ți place profesorul fiului tău, colegul de laborator, pozitia ce i-a revenit pe terenul de fotbal sau unde este situata stația de autobuz, evita tentatia de a face scandal sau de a-i pune vreo pila. Altfel, ii vei rapi fiului tău ocazia de a trage invataminte dintr-o situație dificila. A înfrunta situații nu tocmai plăcute e ceva ce va face parte din viata ta de adult. Dacă nu învața de timpuriu sa iasă din orice situație, este sortit eșecului.
-
Determina-l sa facă lucruri dificile.
Nu-ți asuma controlul, în mod automat, când da de greu.
Nimic nu-i va da fiului tău o mai mare incredere în sine decât sa preia fraiele si sa depaseasca o situatie grea pentru el.
-
Dă-i un ceas cu desteptator.
Fiicei tale ii va veni mai ușor dacă învața responsabilitatea să-și administreze propriul timp. Nu vei fi mereu lângă ea să-i amintești sa stinga televizorul, să se pregătească sa plece și sa ajungă la timp la întâlnire.
Nu-ți face griji să-i cumperi mereu ultimul model ieșit pe piața.
Învața-i pe copiii tăi să fie recunoscatori și mulțumiți cu lucrurile pe care le au. Dacă mereu sunt interesati sa aibă mobilul cel mai nou și mai scump, ravnind la cel pe care îl are cineva din anturajul lui, vor fi condamnați la datorii și nefericire.
8.Lasa-i sa simtă gustul amar al eșecului.
Dacă fiul tău strica o jucarie, nu i-o inlocui. Va învața o lecție valoroasa despre cum sa aibă grija de lucrurile lui. Dacă fiul tău uita să-și facă tema, lasă-l sa ia o nota proasta și sa execute pedeapsa pe care i-o va administra profesorul. Învața-i pe copiii tăi conceptul responsabilitatii. Sau nu vrei sa ai niste copii responsabili? Cu siguranța, ei își amintesc de lucrurile pe care tu le-ai uitat.
9.Fii atenta la ce se uita copiii tai. Dacă toți ceilalți părinți și-ar lasa copiii să se arunce de pe un pod, tu i-ai da voie? Nu lasa ca fiii tăi sa urmărească un program tv neadecvat varstei lor, numai pentru ca toți prietenii tăi fac asta. Dacă adopti o atitudine ferma în educarea copiilor tăi, poate și alții îți vor urma exemplul. Fii o influența pozitiva pentru prietenii tăi.
10.Învața-i să-și ceara iertare. Dacă fiica ta face ceva rău, învăț-o sa accepte și să-și mărturisească greșeala și sa înfrunte consecințele.
Nu-i acoperi grosolania, lipsa de onoare sau de caracter. Dacă tu greșești, da exemplu și mananca o bucata din binemeritatul tort al umilintei.
11.Ai grija de manierele lor.
Chiar și copiii mici pot invata conceptele de baza despre cum sa te porți cu o alta persoana cu respect și demnitate. Dacă ii înveți să-și facă din amabilitate un obicei, le vei face un favor enorm. Bunele maniere te pot duce destul de departe în viața. Bine zice proverbul: „Vorba dulce, mult aduce.”
12.Fă-i sa muncească gratis.
Fie ca o ajuta pe bunica în grădina sau e supraveghetor voluntar pentru copiii mai mici, asigura-te ca prestarea serviciului să fie o parte importanța a vieții copiilor tăi. Asta ii învața sa privească dincolo de ei insisi și să-și dea seama ca alte persoane au nevoi și probleme și acestea sunt, uneori, mai grave decât ale lor. Oricat de mult timp îți petreci fiind „rea”, nu uita să-ți lauzi și să-ți recompensezi copiii pentru buna lor purtare. Și, de asemenea, asigură-te mereu ca ei știu ca-i iubești.
Cu puțina indrumare și consecventa din partea voastră, a părinților, copiii pot schimba istoria și pot face din generația lor una care să fie recunoscuta prin bunavointa, ca o speranța pentru lume.
Sursa: Familias.com
Lasă un răspuns