Anarhist și feminist infocat, Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent, devenit celebru ca Yves Saint-Laurent își îmbraca muzele în smoking, cu pantaloni și bluze transparente, a creat rochia trapez și stilul „safari”, a făcut din costumul de scafandru gulerul pe gât și a introdus materialul de camuflaj în croitoria de lux.

Imbracate cu hainele desenate de el, femeile se simteau mai libere și mai sigure, intelegand ca farmecul lor nu stătea într-o rochie cu un decolteu adânc și un corset stramt.

Credem ca sfaturile acestui legendar designer francez, un adevărat artist al modei, pot fi de folos oricarei femei.

Pentru a fi frumoasa, o femeie n-are nevoie decât de un pulovaras negru și de o fusta de aceeași culoare și sa meargă de mana cu bărbatul iubit.”

Saint-Laurent era convins de eleganta și impactul negrului și a reușit să-l integreze în garderoba zilnica a multor femei, obicei care a ramas viu pana astăzi.

Pana și rochia cea mai rafinata are nevoie cel puțin de o picatura de parfum, fiindcă

tocmai o aroma placuta o perfectioneaza și ii sporeste farmecul.”

Designerul nu era un fanatic al accesoriilor mari și extravagante, în realitate podoaba lui favorita era o pereche de ochelari cu rame negre și groase. El recomanda completarea rochiilor cu ochelari de soare și credea sincer ca aroma unui parfum subtil accentua stilul mult mai bine decât o colecție de bijuterii fastuoase.

Un singur lucru regret în viața: ca n-am fost eu cel care sa fi inventat blugii. Au atitudine, simplitate, sex-appeal și modestie, tot ce-mi doresc pentru creatiile mele.”

Poți purta în fiecare zi o pereche de blugi care îți vin bine, caci încă nu s-a inventat nimic mai universal. Sunt practici și buni pentru orice ocazie.

Femeile trebuie sa poarte pantaloni feminini în concordanta cu figura lor , care sa ascundă ce nu vrem să se vadă și sa scoată în evidenta ce trebuie.”

saint_laurent

Yves Saint-Laurent a fost unul dintre primii designeri care a dăruit femeilor multe elemente din garderoba masculina. I-au trebuit câțiva ani sa demonstreze lumii ca o femeie cu pantaloni e frumoasa, deși în mod normal e vorba despre haine care se armonizeaza cu figura ei. El ii combina cu delicate bluze de matase, ceea ce permitea ca muzele sale să arate mereu foarte feminine.

Moda trece, stilul rămâne.”

Simt o durere fizica când văd vreo femeie care se transforma cu propriile mâini într-o victima a modei, e amuzant și ciudat”, spunea Yves. Podiumul și strada sunt lucruri diferite. Stilul oricarei persoane trebuie sa țină seama de particularitatile acesteia, să-i scoată în evidenta ce are mai frumos și să-i ascundă defectele, nu trebuie sa ții pasul cu moda cu orice preț.

Se poate spune ca e eleganta doar o rochie atât de orbitoare încât nu poate fi purtata de doua ori.” Unul din sfaturile lui Saint-Laurent era sa nu va zgarciti când e

vorba de aspect, mai ales când aveți de gând sa asistati la un eveniment important.

Sa va simțiți comoda și sa arătați cât mai bine este regula de aur.

Dragostea este cel mai bun machiaj, dar e mai ușor de cumpărat cosmetice.”

Una dintre frazele cele mai cunoscute ale acestei legende a modei internaționale este: „Cea mai buna rochie pe care o poate avea o femeie este imbratisarea barbatului iubit, dar pentru cele care n-au aceasta posibilitate, exist eu.”Designerul insista în inutilitatea cautarii fericirii în dragoste, odată ce aceasta poate fi tragica sau trecatoare, în schimb o garderoba bine aleasa și ingrijita poate aduce cu sine și iubirea de care ai nevoie.

Odata cu trecerea anilor, am învățat ca ce e mai important la o rochie este femeia care o poarta.”

Iubitor de artă sub toate formele, mai ales de moda și de filmele de calitate, Saint-Laurent credea ca nu este atât de important sa porți haine frumoase, cât sa ai personalitate și sa cauți perfectiunea. „Rochia trebuie să fie gandita pentru femeie și nu invers.”

Sursa: Genial.guru

Publicitate