Dacă nu poți să-ți refuzi ceva, de exemplu o înghețată, atunci înghețată te domina.

Dacă reușești sa te abti de la înghețată atunci ea va avea asupra ta un dublu control pentru ca nu numai ca te vei simți rău pentru simplul fapt ca nu ai mâncat-o, dar vei experimenta și o senzație negativă dacă dintr-un anumit motiv nu vei putea sa reziști tentatiei. Dacă elimini pentru totdeauna înghețata din viața ta, atunci ea va avea controlul total asupra ta, pentru ca ar fi putut sa-ti fure o parte din realitate, din cine ești și din ce-ți place. La fel se întâmpla și cu altfel de dorințe precum consumul de alcool, sex, țigări, bani, adrenalina etc.

1413921678vbtbi

Sa te lași de fumat este dificil nu atât din cauza dependentei chimice a corpului cât din cauza faptului ca cine încearcă este și mai dependent decât cel care fumează și nu vrea să se lase. Un călugăr abstinent niciodată nu va depasi “tentatia carnii”, el va fi mereu sclavul faptului ca a renunțat la ea. Acceptarea și respingerea sunt doar doua fete ale dependentei.

Înțelepciunea nu rezida în a respinge, nici în a te abține complet, ci în echilibru. Ești eliberat de propriile tale dorințe când starea de bine din interior nu depinde de faptul ca primești sau nu ceea ce dorești. Farmecul acestui tip de libertate rezida în faptul ca nu mai ești vulnerabil. Ești fericit sau… ești fericit.

Sursa: Genial.guru