Era un geniu. Poet, nuvelist și romancier american de origine germana, Bukowski (1920-1994) n-a trăit niciodată respectand reguli.

Bea mai mult decât trebuia, avea mai multe amante decât alti barbati, traia diferit de cum am învățat ca ar trebui sa traim. Nu scria lucruri agreabile de citit, scria despre cruda realitate care-l inconjura.

Va redam mai jos câteva fraze ale lui Charles Bukowski, unul dintre cei mai inteligenti și mai provocatori scriitori din lume.

Despre viața

1. Doar simplul fapt ca trăiești pana la moarte reprezinta o munca istovitoare.

2. Nu poți schimba lumea în mai bine, dar poți sa n-o faci mai rea.

3. Când bei, lumea e acolo, afara, iar în acel moment nu te trage de guler.

4. Dacă vrei sa salvezi lumea, începe cu câte o persoana, să-i salvezi pe toți odată nu e decât romantism sau politica.

5. Toate femeile sunt diferite. În general, par o combinatie intre ce-i mai bun și ce-i mai rău, dintre magic și groaznic. Totuși, ma bucur ca exista.

6. În vreme ce bărbații se uita la un meci de fotbal, beau bere sau joaca popice, ele, femeile, se gândesc la noi, concentrandu-se, studiindu-ne, hotarand dacă să ne accepte, să ne arunce, să ne schimbe, să ne omoare sau, pur și simplu, să ne paraseasca.

7. Sunt căsătorit, însă fără sa am vreo femeie. Femeia mea este viața.

Despre talent și cărți

8. Scriitorii sunt persoane deznadajduite, iar atunci când au vreo speranța, nu mai sunt scriitori.

9. La 25 de ani oricine poate fi geniu. La 50, deja trebuie să faci ceva ca sa fii.

10. Ambiția rare ori ajuta talentul, în timp ce norocul mereu îl sprijina, de aceea talentul obisnuieste să vină după noroc.

11. Un intelectual vorbește despre un lucru simplu într-un fel complicat, un artist vorbește despre un lucru complicat într-un fel simplu.

bukowski

Despre persoane

12. Unii oameni nu înnebunesc niciodată. Ce vieți oribile trebuie sa duca!

13. Arata-mi o persoana care trăiește singura și are bucătăria curata și ordonata și-ti voi demonstra ca în 8 cazuri din 9, sunt perosnae cu un caracter detestabil.

14. Desigur, poți iubi pe cineva, dacă nu-l cunoști destul de bine.

15. Potențialul nu înseamnă nimic, valoreaza mai mult lucrurile pe care le faci. Aproape orice copil are mai mult potențial decât mine.

16. Dacă ai reușit sa păcălești pe cineva, nu înseamnă ca acel cineva e prost, înseamnă ca a avut mai multa încredere în tine decât meritai.

17. Frumusețea nu inseamna nimic. Nu-ți dai seama de norocul pe care îl ai? Dacă nu ești plin de gratie și ești pe placul oamenilor, stii ca nu fizicul tău ii atrage, ci altceva.

18. Sa te uiți la toate mizeriile la televizor a devenit atât de banal, încât lumea nici nu și mai da seama ca se uita numai la gunoaie.

19. Fiinta umana mereu va distruge și va strica orice-i cade în mana.

Despre dragoste

20. Dragostea e doar pentri chitaristi, pentru catolici și `pentru maniacii sahului.

21. Sexul e ceva grandios doar atunci când nu ai altceva de făcut.

Despre el însuși

22. Singuratatea ma întărește, fără ea sunt ca și fără apa si mâncare. Fiecare zi fără singuratate ma slabeste. Nu sunt mândru de asta, dar depind de ea.

23. Îmi cunosc prea bine defectele ca sa pretind o dragoste reciproca.

24. În general, sunt rău, dar când sunt bun, sunt teribil de bun.

Sursa: Genial.guru

Publicitate