În plina era a societatii de consum, copiii au o mulțime de jucarii, de aceea este foarte greu să-i mai surprindem cu ceva nou. Totuși, ceea ce este mai important, nu are legătura cu ceva material sau cu banii.

Va oferim mai jos câteva exemple de daruri pe care merita într-adevăr ca părinții sa le ofere copiilor lor. Câte dintre ele le-ai dat pana acum copiilor tai?

1. Ajutor.

Doar cu un cuvânt de mangaiere ii dai impulsul necesar pentru a atinge noi obiective. Fă în așa fel ca sa afle copii tăi cât de mult ii pretuiesti. Amintește-le asta cât mai des.

2. Imbratisari și sarutari.

Un tata ii spunea copilului sau de 7 ani ca e prea mare pentru a mai primi sarutari de la el, dar pentru copii, dragostea parinteasca este foarte importanta. Adu-ți aminte ca oricat de mare ar fi copilul tău, niciodată nu e prea devreme nici prea târziu să-l saruti, să-l îmbrățișezi și să-i demonstrezi întreaga ta iubire.

3. Pranzul și cina în familie.

A mânca împreuna este o minunata posibilitate de a te reuni cu familia, a discuta despre cum ați petrecut ziua și ce planuri aveți pe mai departe. Acest fapt este atât de important, încât s-a demonstrat ca acei membrii de familie care nu mănâncă împreuna, nici nu se dezvolta împreuna.

4. Simtul umorului.

Fă-ti timp câteva minute pe zi sa razi împreuna cu copiii tăi. Umorul descreteste fruntile și usureaza situatiile mai dificile prin care putem trece cu toții.

5. Capacitatea de a vedea frumusețea care exista în lume.

Ajuta-ti copilul sa găsească frumusețea care se afla în fiecare lucru și în fiecare persoana.

6. Posibilitate de a face greșeli.

Copiii vor prefera întotdeauna să se joace și sa alerge. Tu trebuie sa dai dovada de multă rabdare. Ofera-i un spațiu unde poate face experiențe, investiga și comite greșeli.

7. O familie unita.

Aceasta va fi întotdeauna baza pe care copilul își va construi viitorul. Copiii trebuie sa poată mereu sa primeasca sprijin și înțelegere, de aceea trebuie sa mentii familia unita, dacă asta este posibil.

8. Sa aibă visuri.

Învața-ti copilul să fie ambitios în proiectele sale. Asta ii va permite sa obțină multe, mult mai multe decât ai putut obtine tu.

9. Timp.

Timpul este unul dintre darurile cele mai de preț pe care poți sa le oferi copilului tău. Petrece-ti timpul cu el.

10. Atenție.

Pare foarte simplu, dar, în realitate, este ceva foarte important. Iti este la indemana, nu lasa sa treacă clipe care nu se vor mai intoarce niciodată.

11. Capacitatea de a-i înțelege pe ceilalți.

Din nefericire, în viața se petrec lucruri nedrepte și când se întâmpla așa ceva, învața-ti copilul sa nu stea de-o parte, arată-i prin exemplul propriu ca poate să-i ajute pe ceilalți.

12. Capacitatea de a se pretui.

Unul dintre cele mai frumoase daruri pe care le poți face copilului tău este sa pretuiasca aptitudinile pe care le are. Astfel, el va învața sa pretuiasca ceea ce este bun la alte persoane, situații și la el însuși.

13. Curiozitatea.

Învața-ti copiii sa pună întrebări și să fie curiosi. „Nu ma mai întreba atâtea!” Aceasta propozitie nu trebuie sa iasă de pe buzele tale.

14. Capacitatea de a lua hotarari.

Puterea de a lua hotarari este una dintre cheile succesului și necesita să-ți exerciti puterea voinței.

15. Disciplina.

Copiii au multe de învățat: cum să se poarte, cum sa stabileasca relații amiabile cu cei din ur, să-si atingă telurile, să-și pună în practice visurile. In educația lui nu trebuie sa lipseasca disciplina pentru toate acestea. Este foarte important sa nu-i interzici pur și simplu, ci să-i explici și să-i argumentezi decizia ta și sa te exprimi în mod pozitiv.

16. Suportul.

Cu siguranța, cuvintele au putere. Chiar și cele mai simple pe care i le spui în fiecare zi copilului tău pot să-l insufleteasca, să-l deprime sau să-l anihileze. Gândește-te înainte sa vorbești și fii un suport moral în viața copilului tău.

17. Dorința de a crea.

Odată cu aparitia internetului, a crea și a învața ceva nou devine din ce în ce mai ușor. Incurajeaza creativitatea copilului tău. Lumea are nevoie de persoane care sa creeze.

love-1139119_960_720

18. Generozitatea.

Învața-l pe copilul tău să fie generos. Fii tu însuți generos și astfel va învața de la tine și va aplica într-un viitor nu foarte îndepărtat.

19. Spiritualitatea.

Când crezi în ceva, se schimba modul în care vezi Universul, lumea și viața. Ar fi minunat sa le aratam copiilor ca fiinta umana nu se compune numai din carne și oase, ci și din minte, suflet și voința. Și ca hotararile pe care le iau în viața nu trebuie să se bazeze doar pe ce le cere trupul.

20. Onoarea.

Copiii care învața să fie onorabili au mult mai multe posibilități de a fi așa și în viața de adult. În plus, persoanele onorabile sunt mai impacate cu ele insele și se bucura mai mult de viața, pentru ca noaptea dorm fără probleme.

21. Speranța.

Speranța te umple de forța, îți pune la încercare rezistenta și îți mărește capacitatea de a lua hotarari. Chiar și în momentele dificile, este necesar sa mergi înainte.

22. Imaginația.

Cel mai important lucru pe care l-am învățat în ultimii 20 de ani este ca viața se schimba din ce în ce mai repede și ziua de mâine de-abia dacă seamana cu cea de azi. Cei care își folosesc imaginația se adapteaza mai repede și pot trai confortabil chiar dacă imprejurarile s-au schimbat.

23. Conștiința.

În educatie este, fără îndoială, important să-i înveți pe copii sa aibă conștiința de sine și de ceea ce ii inconjoara. Defineste cine ești și unde vrei sa ajungi. Apoi să-i înveți pe copiii tăi s-o facă.

24. Dragostea pentru cunoastere.

Aceasta determina ca școala sa nu fie doar o suferinta la ora examenului și face din familie un grup mai interesant. Citește, pune întrebări, analizează și lasa-te chestionat de copiii tăi.

25. Conștiința ecologica.

Copiii care au învățat sa pretuiasca lumea incojuratoare tind s-o și ingrijeasca. De multe ori, le cerem copiilor noștri să fie cuminti și sa pastreze ordinea în casa. De ce sa nu-i invatam sa aibă aceasta grija și când nu sunt acasă. Oare planeta aceasta nu este și casa noastră?

26. Posibilitatea de a încerca ceva nou.

Copiii trebuie sa aibă posibilitatea sa încerce ceva nou pentru a ști ce le place și ceea ce sunt capabili sa facă. În ciuda a ceea ce spune, asta nu costa mulți bani, e de ajuns să se facă mici schiumbari în fiecare zi.

27. Optimismul.

Pesimistii nu schimba lumea. Aceasta este sarcina optimistilor.

28. Capacitatea de a se mandri cu victoriile lor.

Sarbatoerste micile victorii ale vieții. La urma urmei, sunt cele care fac ca anii sa prinda viața.

29. Pacifismul.

Poate este imposibil sa restabilim pacea pe plan mondial, dar de ce nu imcepem cu a avea o familie care trăiește în pace?

30. Autostima.

Copiii care învața să se pretuiasca sunt, în general, mai siguri pe ei insisi, au simtul orgoliului și respect pentru persoana lor. Rezultatul este ca devin adulti cu valori care le reglementeaza viața.

31. Singularitatea.

Diferențele dintre noi ne face speciali. Ajuta-ti copilul să-și descopere potențialul și să-l arate cu mandrie lumii. A fi diferit nu trebuie sa reprezinte o problemă, ci un motiv de bucurie și satisfactie.

32. Discuții cu copiii asezati pe genunchi.

Este cel mai frumos loc din lume unde se pot citi povești și sta la taclale puțin.

33. Căldura caminului.

Sa știi ca acasă te așteaptă și te iubește cineva este una dintre cele mai frumoase și mai benefice senzatii pe care le poți avea. Căminul tău are astfel de caracteristici?

34. Fidelitatea fata de soț/sotie.

Fidelitatea din cadrul unei casnicii sau a unei relații, nu numai corporala, ci și vizuala, mentală, de inima și de suflet. Copiii sunt foarte receptivi la astfel de lucruri și vor învața să fie precum părinții lor.

35. Dragoste.

Fără ea nimic nu e posibil.

Sursa: Genial.guru

Publicitate