Aproape tuturor ne lipsește timpul sau energia pentru a face tot ce ne-am plănuit în ziua respectiva. Din fericire, exista mai multe tehnici și metode pentru a ne mari productivitatea.

Am adunat pentru voi câteva modalitati eficiente și verificate în practica pentru a realiza tot ce ți-ai propus în ziua respectiva.

1. Stabileste ceea ce este într-adevăr important. Altfel, 80 % din ce vei face în ziua aceea v-a trece neobservat.

2. Dormi bine, mănâncă sănătos și fă mișcare ca sa te mentii într-o buna forma fizica și mentală; este foarte important pentru a duce la bun sfârșit toate planurile propuse.

3. Regula celor 2 minute. Dacă poți face ceva în 2 minute, de exemplu, sa răspunzi la un e.mail sau să-ți faci ordine la locul de munca, fă-o imediat. Dacă amani, acea activitate îți va lua mai mult de 2 minute sau vei renunța s-o mai faci.

4. Regula celor 5 minute. O excelenta modalitate de a lupta împotriva sarcinilor grele și plictisitoare. Nu-ți planifica sa le faci aici și acum, acorda-le 5 minute pe zi. Se prea poate ca, la un moment dat, să-ți ia mai mult de 5 minute, dar asta va însemna ca aceasta sarcina deja țiai asimilat-o bine și nu mai reprezintă nicio o problemă pentru tine.

5. Legea succesului lui Seinfeld. Dacă vrei sa fii cel mai bun într-un domeniu, exerseaza în fiecare zi. Nu contează dacă e sărbătoare, sfârșit de săptămâna sau Ziua de Apoi. Nu exista scuze.

6. Sa-ti faci un obicei din regula de 5 minute. Te va ajuta sa capeti obiceiurile pe care le dorești. Chiar funcționează!

7. Memoria ta nu este un disc dur! Scrie ce ai mai important de făcut indiferent unde: intr-un caiet, într-un blocnotes, într-un jurnal sau pe telefon. Important este sa scrii, vor exista mai putine posibilități ca sa uiți, chiar dacă nu vei mai consulta niciodată ce ai scris.

8. Folosește-te de câte mijloace ai nevoie. În lumea moderna exista multe programe și elemente care sunt create pentru a usura tot ceea ce au oamenii de făcut. Alege-l pe cel care ți se pare mai potrivit, chiar dacă e vorba doar de un creion și-o hârtie. Fiecare dintre noi are propriile nevoi.

9. Rutina nu omoara numai dragostea, ci și munca. Pentru a nu cădea prada ei avem nevoie de disciplina. Începe fiecare zi planificandu-ti ce ai de făcut. Asta te va ajuta sa te mentii într-o „buna forma mentala” pe parcursul întregii zile. Clarifica-ti prioritățile, inlatura ceea ce nu este necesar și fă ceea ce este cu adevărat important.

10. Aplica tehnica planificarii efective a timpului. Fixeaza-ti o limita de timp pentru a indeplini o sarcina, pot fii 25 de minute. În acest timp, nu te gândi la altceva. Ia-ți o scurta pauza de 5 minute și continua munca. Dupa 4 sesiuni de lucru de câte 25 de minute, odihnește-te intre 15 și 30 de minute.

11. Folosește căști. Nu e obligatoriu sa asculți muzica, dar va fi un semn pentru ceilalți sa înțeleagă ca nu este un moment potrivit sa te deranjeze fără un motiv întemeiat.

coffee-break-1291381_960_720

12. Nu-ti mai consulta poșta electronica. Nu merita nici să-ți începi ziua, nici sa ți-o închei citind mesaje. Alege-ti să faci asta la intervale de câteva ore. De exemplu la orele 11:00,14:00 și 17:00. Amintește-ti: casuța postala electronica nu e lista de obiective de atins. Sterge mesajele care nu te interesează și calsifica pe foldere ce dorești sa păstrezi. Nu amesteca poșta de serviciu cu cea personala.

13. Același lucru este valabil și pentru telefon. Nu trebuie sa fii disponibil la orice ora. Închide-ti sonorul. Dacă cineva are nevoie grabnica de tine, va reveni cu apelul, iar ceilalți nu te vor putea deranja.

14. Indeplineste toate sarcinile mici deodată. Precum citirea poștei electronice, vorbitul la telefon, verificarea retelelor sociale.

15. Regula celor 3 sarcini mai importante. Începe-ti ziua cu ceea ce consideri ca este mai important.

16. Puterea voinței tale are niște limite. Încearcă sa rezolvi problemele importante în cursul diminetii. Lasa pe după-amiaza sarcinile care nu necesita un efort de voința.

17. Întreabă-te ce este mai important să faci aici și acum. Apoi urmează sfatul de la punctul 4.

18. Nu merita să-ți pierzi timpul încercând să atingi perfectiunea absolută. Să faci ca „totul sa straluceasca” trebuie sa depui mult efort, e bine să faci lucrurile așa cum trebuie, dar sa nu exagerezi.

19. Presiunea face minuni. Teama de o pedeapsa sau bucuria de a obtine o recompensa sunt bune forme de a stimula productivitatea în munca, când timpul este limitat. Dar chiar și așa, nu trebuie sa lași totul pe ultima suta de metri.

20. Planuieste-ti și momentele de odihna. După ce ai terminat o activitate stresanta și grea, fă ceva diferit. Ideile vin când exista varietate.

21. Sa nu-ți fie teama să spui „nu”. Dacă te-ai hotărât și ți-ai planificat ce ai de făcut, evita să-ți schimbi planurile, daca nu ai un motiv întemeiat.

22. Dedica-ti timpul ție însuți. Fără să faci nimic în mod special, doar ca sa te relaxezi și sa te bucuri de activitatea care îți place cel mai mult (în afara de a dormi). Aceasta este o activitate inconstienta, de aceea este mai bine să-ți petreci timpul cu ceva de care sa te bucuri și pe care să-l faci cu ochii deschiși. Astfel, ne terminam perioada de odihna și ne întoarcem la lucru.

Sursa: Genial.guru

Publicitate