A fost o vreme când ni se parea ca mama și cu tata ne interzic prea multe, rapindu-ne bucuria unei copilarii fără griji, dar acum înțelegem ca o parte dintre interdictiile lor aveau o motivatie și azi, ca adulti, numai amintirea acelor vremuri ne face sa zambim.

Acest articol ne-a amintit ce simtea copilul unor părinți severi.

1. Erai singurul din gasca care trebuia sa plece primul acasă, în vreme ce restul ramanea să se distreze în continuare.

2. Ca sa reușești sa rămâi peste noapte la un coleg acasă, trebuia sa le lași părinților adresa, nr. de telefon și persoana de contact. În plus, un raport despre arborele genealogic al familiei colegului, cu promisiunea ferma de a nu bea alcool și de a fi în pat la orele 22:00.

3. De fiecare data când prietenii tăi își făceau un plan pe nepusa masa pentru a merge intr-un anumit loc, știai ca era un plan mort din fasa: părinții tăi nu te-ar fi lăsat pentru ca aceasta propunere ar fi trebuit făcută cu 2-3 zile lucratoare înainte și poate chiar în scris, ca să fie luata măcar în seama.

4. Înainte de a-i fi cerut ceva tatălui tău, repetai în fata oglinzii nu numai ceea ce ii vei spune, dar și posibilele răspunsuri la întrebările lui.

5. Asta, fără sa mentionam ca nici nu te puteai gândi sa ceri ceva, dacă unul din părinți era prost dispus.

6. Respirand profund și cu ochii plini de tristete, spuneai uneori: „Iți cer ceva, tata, dar nu contează dacă ma vei refuza…” Asta era, în realitate, o tehnica isteata pentru a-i cere ceva cu adevărat important.

7. Era posibil să-i ceri voie doar o data sa mergi la o petrecere a cuiva și dacă răspunsul era negativ, nu aveai ce sa mai faci. Când amicii îți spuneau sa mai întrebi o data, poate ca se razgandeste, tu știai din start ca era un caz pierdut și dacă i-ai fi ascultat declansai un război atomic.

8. Mereu trebuia sa te hotarasti intre petrecerea de vineri și cea de sâmbăta, pentru ca era imposibil sa te lase la amândouă.

9. Te cuprindea o panica cumplita când zapacitii tăi prieteni schimbau planul de o suta de ori și trebuia sa le explici din nou părinților tăi unde te duci și ce vei face în acel loc.

girl-206144_960_720

10. Minteai, pentru ca era singura modalitate de a scapa de acasă. Și acum ii mai minți, din când în când.

11. N-ai vorbit urât pana când ai intrat la facultate.

12. N-ai vorbit niciodată cu părinții tăi despre subiectele tabu. Se prea poate să-ți fi cumpărat vreo carte cam cu un astfel de titlu: „Transformarile din corpul nostru”, care ar fi trebuit să-ți dea toate informațiile de care aveai nevoie.

13. La cina, discuția se referea doar la problemele legate de școala, dar niciodata despre prietenii tăi sau despre fata/baiatul care-ti plăcea. Și e limpede, cu cât se ocupau mai mult părinții tăi, cu atat mai reduse erau posibilitățile de a avea puțina libertate.

14. Nici astăzi nu poți sa te îmbraci fără sa te gândești la ce ar fi zis părinții tai dacă te-ar fi văzut. Îți amintesti de câte ori nu te-au certat pentru o fusta „prea scurta”, care-ti venea puțin deasupra genunchiului sau pentru un decolteu „prea indraznet”, care urma forma gatului.

15. Gaurirea urechilor în vederea purtarii cerceilor era maxim de nivel de schimbare fizica admisa. Nici vorba de par vopsit, tatuaje sau piercing. Se putea, dar erai sigur ca ți-ai asigurat infernul pe pământ.

16. Cand te uitai la vreun film la televizor împreuna cu părinții, aceștia schimbau repede canalul, dacă exista cea mai mica posibilitate ca personajele să se sărute.

17. Părinții tăi incercau întotdeauna să se inscrie ca insotitori în excursiile organizate de școala și de multe ori reuseau.

18. „Suna-ma când ajungi!”, „Faci la fel acasă la prietenii tăi?”, „Ia coatele de pe masa!”, „Asta e ora de venit acasă?” (când era șapte jumate seara). Sunt fraze pe care le cunosti foarte bine.

19. Mulți ani la rând ai visat să faci ceva în mod spontan, fără să fie nevoie sa ceri voie nimănui.

20. Fără sa conteze cele de mai sus, părinții tăi sunt cei mai buni din lume și nu i-ai schimba cu nimeni altcineva.

Sursa: Genial.guru