Majoritatea persoanelor de vârsta a treia suferă de cel puțin o afectiune cauzata de diminuarea functiilor și deteriorarea prezentata de anumite organe.

La aceasta varsta, sunt destul de frecvente simptome precum oboseala nejustificata, pierderi de memorie, dezorientare, hipertensiune arteriala, alte probleme cardiovasculare, diabet, insomnii, pierderea reflexelor, incontinenta urinara, diminuarea vazului și auzului.

Exista plante medicinale extrem de benefice care ajuta la imbunatatirea calitatii vieții persoanelor de vârsta a treia, venind în sprijinul tratamentului medicamentos, ajungandu-se chiar la diminuarea numarului de medicamente recomandate.

Pe lângă multele beneficii pe care le aduc aceste plante, cei de vârsta a treia trebuie sa duca o viața sănătoasă și activa, sa aibă o atitudine pozitiva, fiind mereu în societatea persoanelor care le fac plăcere, nu trebuie sa fumeze și nici sa bea alcool (deși, în acest caz, parerile sunt impartite) și sa facă mișcare, în funcție de vârsta și de recomandarile medicului specialist.

Va prezentam mai jos cele patru plante-miracol, care nu trebuie sa lipseasca din dieta niciunei persoane de varsta a treia.

1. Lucerna

Este bogata în saruri minerale, calciu, potasiu, fier, fosfor, vitaminele C, D și K, ajutand astfel la calcifierea oaselor și consolidarea fracturilor, în cazul suferinzilor de osteoporoza.

Se recomanda administrarea lucernei sub forma de salata, infuzii sau suc. De asemenea, se pot înghiți 30 de picaturi de extract lichid, de trei ori pe zi, sau capsule, 2 sau 3 pe zi.

Precautii: în timpul tratamentului cu estrogeni nu trebuie să se administreze concentratul de lucerna.

2. Usturoiul

Îmbunătățește circulatia sangelui, subtiindu-l, prevenind astfel accidentul vascular cerebral și infactul miocardic, dizolvand placile de colesterol și fiind recomandat și în cazul diabeticilor.

Se recomanda inghitirea a 2-4 căței de usturoi pe zi, în stare naturala, dar exista și sub forma de concentrat în capsule, din care se recomanda 3 grame pe zi sau extract lichid, câte 50 de picaturi, de 3 ori pe zi.

frasin

3. Frunze de Ginkgo Biloba

Protector neuronal, îmbunatateste memoria, elimina ametelile, favorizează circulatia sangelui la creier, evita zmomotele în urechi, mărește randamentul intelectual, evita dezorientarea de care suferă cei mai mulți oameni în vârsta. Se pot adminstra 2-3 capsule de concentrat de Ginkgo Biloba pana la de 3 ori pe zi. Ca infuzie din frunze, se beau 2 cani pe zi, înainte de mesele principale sau sub forma de extract lichid, tinctura sau fiole în amestec cu hamamelis. Tratamentul trebuie urmat cel puțin 6 luni de zile, pentru a fi vizibile efectele.

4. Frunze de frasin.

Având proprietăți antiinflamatorii, diuretice și depurative, eliminand acidul uric care ataca articulatiile, ajuta bolnavilor de artroza, de guta și celor predispusi sa retina lichid în organism.

Se administreaza sub forma de infuzii de frunze, flori, scoarta sau seminte de frasin, câte trei cani pe zi.

Fiind o planta diuretica, persoanele care suferă de hipertensiune arteriala sau cardiopatie, trebuie sa bea aceasta infuzie sub supravegherea  recomandarea medicului specialist.

Sursa: Vivo sano