Preferam sa invatam din propriile noastre greșeli. La serviciu, în relatiile cu familia, comitem erori și ne dam seama de abia mai tarziu ca puteam acționa altfel.

Autorul acestui articol impartaseste o experiența nepretuita. Merita să fie cunoscut de cei casatoriti și de cei care se afla pe punctul de a face acest pas.

Va oferim 6 sfaturi utile pentru a avea o casnicie fericita.

1. Nu exista dragoste neconditionata și infinita.

Soțul nu este fiul, ci companionul tău, o persoana cu care ești dispusa să-ți petreci restul vieții. Nu ai garantia ca vei iubi aceasta persoana în fiecare zi (luna, an) și nici siguranța ca el te va iubi mereu.

Când intervin greutatile în relatiile de cuplu, suntem ingrijorate sa nu ni se destrame casnicia.

O terapeuta in relatiile de familie ne explica „amorul etern nu exista, nu poți avea mereu aceleași inalte sentimente și aceleași emotii”. Putem fi o familie fericita chiar și în momentele în care pasiunea nu mai este la fel de intensa ca la început. Trebuie sa construim relația in permanenta, și după 5, 10, 15 sau 25 de ani de căsătorie.

2. Primii doi ani după nașterea copilului tău pot fi cei mai dificili.

Nu lasa ca acești ani să fie modelul pentru relația ta pe viitor.

Desigur, existenta bebelusului reprezinta una dintre cele mai mari bucurii din viața pentru cei care vor sa aibă o familie. Dar, în același timp, este un moment foarte greu, întreaga viața ți se schimba, nu vei mai dormi suficient, nu vei mai gândi la fel.

Se recomanda intotdeauna sa dai atenția cuvenita relației voastre, ceea ce nu este ușor în aceasta perioada; totuși, este foarte important sa eviti ca aceasta etapa dificila sa devină un model pentru ce va fi relația voastră pe viitor. Discuta problemele cu calm și acționeaza cu rabdare. Accepta ajutorul și sprijinul familiei, încearcă sa fii mai buna.Și, în orice caz, nu-ți construi viitorul relatiei sub imperiul furiei și sub povara jignirii.

3. Nu mereu vei avea o viața sexuală implinita.

Oricat de mult ți-ar plăcea sexul, acesta nu va fi mereu așa cum îți dorești. La un moment dat, îți vei da seama ca libidoul tău nu mai coincide cu cel al partenerului. Din păcate, nu exista un sfat eficace pentru a rezolva de tot aceasta situație, dar e limpede ca răceala în relatiile sexuale este o problema comuna.

Nu trebuie sa ai relatii sexuale dacă nu vrei, dar încearcă să faci tot posibilul ca sa apara iar dorința: consulta un terapeut, citește un roman sentimental, fă schimb de fotografii senzuale cu partenerul tău, stimuleaza-ti imaginația și nu te da bătută niciodată.

Dacă tu ești cea care dorește cel mai mult, nu te transforma în autoarea unei extorcari, caci vei inrautati lucrurile. Cel mai bine este sa găsești intimitate în alte momente în fiecare zi: imbratiseaza-ti partenerul, gateste împreuna cu el, sună-l în timpul zilei; aceste momnente sunt foarte importante. Reprezintă viața.

wedding-865858_960_720

4. Nu uita să faci ceva frumos pentru partenerul tău.

Nu este vorba despre cadouri, flori sau sex ieșit din comun. Sigur, și acestea sunt importante, dar poți face gesturi mici, dar mai de pret, precum să-ți alinti iubitul (sotul), să-i spui ca ești fericita când ii auzi vocea sau să-i cumperi biscuiții preferati.

Am crescut într-o familie austera unde nu se obișnuia sa sa pronunte cuvinte de alint, dar dacă asta ii place partenerului tău, de ce sa nu procedezi altfel. Acum îmi place să-mi exprim cu voce tare sentimetele și ele să fie impartasite. O căsnicie fericita este compusa din multe mici momente fericite. Așa ca, imediat ce-ți vine în minte ceva romantic, nu te opri, pune-o în practica și n-o să-ți para rău.

5. Sa nu te transformi niciodata în persoana care nu vrea să-și imbunatateasca relatia conjugala.

În majoriotatea casniciilor destramate, doar unul dintre parteneri încearcă cu adevărat sa o salveze, în vreme ce celălalt nu face nimic. Poate nimeni nu l-a învațat, sau nu vrea sa facă niciun efort. În orice caz, ceilalti se dau bătuți.

Adevărul este ca nu contează cât lucreaza unul dintre partenerii care formeaza perechea la solutionarea problemelor cuplului, nici numărul de terapii pe care le urmeaza; relația nu va putea supraviețui fără eforturi din ambele părți.

Trebuie sa fii răbdător și sa lași ca perechea ta să-și urmeze propriul drum. Uneori vei face totul pentru tine însuți, uneori pentru perechea ta, dar la final sunteti o familie. Barca nu avanseaza dacă dai dintr-o singura vasla.

6. Sa nu discutati niciodată despre cine muncește mai mult, daca cel care sta acasă, ingrijind de copii sau cel care are un serviciu conventional.

Nici măcar sa nu inițiați aceasta discuție, pentru ca, în mod sigur, nu va exista un câștigător. Amândoi faceți lucruri valoroase de care, poate, nu va dați seama. Amândoi munciti din greu. Îți poți exprima nemulțumirea dacă ai vreo problema și ți se pare ca faci prea multe, dar cauta mereu să-ți ajuți perechea și ea sa te ajute pe tine.

Totusi, nu întreba cine face mai multe. Apreciaza munca partenerului tău, chiar dacă nu vezi rezultatele cu proprii tăi ochi. Mulțumește-i chiar acum.

Sursa: Difundir