Se spune ca in niciun anotimp nu dormim mai bine decat toamna.Totuși, câteodată, ne petrecem ziua întreaga cu gândul la o perna și când sa ne culcam nu putem adormi. Este o situație destul de frecventa pentru mulți dintre noi.Va propunem câteva metode care va vor ajuta sa adormiți repede și profund, iar dimineața sa va treziti plini de energie și foarte odihniți.
1.Consumati alimente care contin magneziu. Studiile stiintifice au demonstrat ca magneziu favorizează un somn profund pe parcursul întregii nopti. De exemplu, mâncați seminte de dovleac sau spanac înainte sa va culcati.
2.Somnul de peste zi timp de 10 pana la 30 de minute este benefic pentru somnul de noapte. Important este sa calculati bine timpul, pentru ca dacă se depășesc cele 30 de minute, nu veti mai putea adormi repede seara
3.Patul este destinat doar somnului și odihnei. Nu va obișnuiți organismul ca patul să se transforme în masa, unde sa mâncați, sau în birou, la care sa lucrați.
4.Temperatura ideala din dormitor trebuie sa varieze intre 15 și 20 de grade. Aceasta temperatura este perfecta pentru un somn profund si odihnitor.
-
5.Faceți un dus sau o baie calda înainte de a va baga în pat. Va relaxează organismul.
6.Fixati-va o oră fixa când sa va treziti, chiar și la sfârșit de săptămâna. Probabil doriti sa profitati de zilele libere și sa dormiti mai mult, dar asta poate altera ceasul intern al organismului dumneavoastră și drept urmare veți avea nopti agitate și obositoare.
7.Recuperati timpul furat somnului. În ultima vreme v-ați culcat mai târziu ca de obicei? Redati organismului dumneavoastră timpul pierdut. Nimeni nu zice sa dormiti toată ziua, ci doar sa va culcati cu o oră mai devreme.
8.Nu va întoarceți după o parte pe alta. Au trecut 20 de minute și încă n-ați adormit? Ridicați-va din pat și faceți ceva care sa va relaxeze: ascultati muzica sau citiți o carte; e mult mai bine decât sa stați culcat și sa va gândiți de ce nu puteți adormi.
9. Revizuiti-va medicamentele. Posibil ca unul dintre ele sa va provoace insomnii.
10.Indepartati-va de pat ceasul desteptator și orice aparat electronic.
11.Mirosul de lavanda este considerat, pe drept cuvânt, cea mai buna aroma pentru un somn profund. Încercați sa folosiți lumanari parfumate sau uleiuri esentiale, dacă nu suferiti de alergie la acest miros.
12.Încercați relaxarea progresiva a muschilor. Începeți cu picioarele și încet, încet, urcați, contractand și relaxand, pe rând, toți mușchii. O meditatie în fiecare zi are o influența pozitiva asupra unui somn profund.
13.O lumina opaca care patrunde în dormitor sau care vine de la vreun aparat electronic va poate provoca insomnie. În acest caz, trebuie sa folosiți o masca specială pentru somn pe care v-o puteți confectiona și singuri.
14.Lumina soareluDacă dormiti rău noaptea, probabil ca nu v-ați expus destul la soare în timpul zilei. Da, lumina solara pe care o primim în timpul zilei poate influența în mod drect procesul somnului.
15.Beți o cana de lapte caldut. Acesta conține un ingredient special numit triptofan care, intercationand cu calciul are un efect calmant. Somn ușor!
Sursa: Genial.guru
Lasă un răspuns