În zilele noastre, când majoritatea copiilor au o mulțime de jucarii și aproape ca nu mai ai cu ce să-i surprinzi când le cumperi câte ceva, este foarte important sa le oferi ceva care nu apartine sferei materiale.

Articolul de fata vorbește despre daruri care într-adevăr mertita să fie oferite copiilor voștri. Câți dintre părinți procedeaza așa?

1. Ajutor.

Doar un singur cuvânt de imbarbatare poate da impulsul necesar pentru ca acesta sa atinga noi obiective. Spune-le copiilor tăi cât de mult ii pretuiesti. Adu-le aminte frecvent acest lucru.

2. Îmbrățișări și sarutari.

Un tata ii spunea fiului sau de 7 ani ca e prea mare ca să-l mai sarute, dar pentru copii dragostea părinților este foarte importanța, ca și imbratisarile lor. Tine minte ca oricat de matur ar fi copilul tău, nu va fi niciodată prea devreme sau prea târziu ca să-l saruti, să-l îmbrățișezi și să-i arăți toată dragostea ta.

3. Pranzuri și cine în familie.

A lua masa împreuna este un prilej nemaipomenit de a te reuni cu familia, a discuta despre ce a făcut fiecare în ziua precedenta și ce planuri are fiecare. Este atât de important acest fapt, încât s-a demonstrat ca familiile care nu mănâncă împreuna, nici nu se dezvolta împreuna.

4. Simtul umorului.

Cauta momente în care sa razi cu fiii tăi. Prezenta umorului face bine și usureaza grijile.

5. Capacitatea de a vedea frumusețea din lume.

Ajuta-ti copilul sa descopere frumusețea care exista în orice lucru și în orice fiinta.

6. Posibilitatea de a comite greșeli.

Copiii vor fi mereu copii și vor prefera să se joace și sa alerge. Pentru asta părinții au nevoie de multă rabdare. Oferiti-le un spațiu în care sa poată experimenta, investiga și comite greșeli.

7. O familie unita.

Aceasta este baza pe care copilul își va construi viața. Copiii trebuie sa primeasca mereu ajutor si înțelegere, de aceea încercați sa mențineți familia unita, pe cât se poate.

8. Sa privească în perspectiva.

Învața-ti copilul să fie ambitios în proiectele sale. Acest lucru ii va permite sa obțină mai mult decât ai reușit tu.

9. Timp.

Este unul dintre daruriule cele mai de preț pe care ai putea sa le oferi fiului tău. Petreceti timpul cu el.

10. Atenție.

Pare foarte simplist, dar, în realitate, este foarte important. E la indemana, nu lasa sa treacă momente care nu se vor mai întoarce niciodată.
11. Capacitatea de a compatimi.

Din nefericire, în viața se întâmpla lucruri nedrepte și când e vorba de așa ceva, învața-ti copilul sa nu stea de-o parte și arată-i prin exemplul tău ca e posibil să-i ajute pe ceilalți.

12. Capacitatea de a pretui.

Unul dintre cele mai frumoase daruri pe care le poți oferi fiului tău este sa-si pretuiasca capacitatile pe care le are. Astfel, el va învața sa pretuiasca și ce e bun la alte persoane sau situații.

13. Curiozitatea.

Învața-ti copiii sa pune întrebări și să fie curiosi. Sa nu rostesti niciodată aceste cuvine: „Nu ma mai întreba atâtea!”

14. Capacitatea de a lua decizii.

Puterea de a lua decizii este una dintre cheile succesului și își cere să-ți exerciti voința.

15. Disciplina.

Copiii au multe de învățat: cum să se poarte, cum sa aibă relații amiabile cu cei din jurul lor, să-și atingă telurile și să-și transforme visele în realitate. Bineinetels ca din educația lui nu trebuie sa lipseasca diciplina. Este foarte important sa nu-i interzici ceva orbeste, ci să-i explici motivele pentru care nu trebuie sa facă un anumit lucru și sa te exprimi pozitiv.

16. Sprijin.

Cuvintele au mare putere. Chiar vorbele cele mai simple pe care i le adresezi în fiecare zi fiului tău pot să-l incurajeze sau să-l deprime și să-l anihileze. Gândește-te înainte de a-i vorbi și fii un sprijin în viața copilului tău.

17. Dorința de a crea.

Odată cu aparitia internetului, a crea și a învața ceva nou a devenit din ce în ce mai ușor. Incurajeaza creativitatea fiului tău. Lumea are nevoie de persoane care pot crea.

family-591579_640

18. Generozitate.

Învața-l pe fiul tău să fie generos. Fii tu însuți generos acum, va fi și el într-un viitor nu prea îndepărtat.

19. Spiritualitatea.

Faptul de a crede în ceva, schimba forma de a privi Universul, lumea, viața.

Ar fi minunat să-i arăți copilului tău ca omul nu se compune numai din carne și oase, ci si din minte, inima, suflet și vointa. Și ca hotararile pe care trebuie sa le ia în viața nu trebuie să se bazeze doar pe ceea ce ne dicteaza trupul.

20. Onoarea.

Copiii care învața să fie onorabili au mai multe posibilități să fie așa și când vor deveni adulti. În plus, persoanele onorabile, se simt mai bine în pielea lor și se bucura mai mult de viața, pentru ca noaptea dorm linistiti.

21. Speranța.

Ea te umple de forte, îți pune la încercare rezistenta și mărește capacitatea de a lua decizii. Chiar și în momentele foarte grele, trebuie sa mergi înainte.

22. Imaginația.

Cel mai important lucru pe care l-am învățat în ultimii 20 de ani este acela ca viața se schimba din ce în ce mai repede și ca mâine de-abia dacă mai seamănă cu ziua de ieri. Cei care își folosesc imaginația se adapteaza cel mai bine și pot trai confortabil, chiar dacă circumstanțele se schimba.

23. Conștiința.

În educatie este de netagaduit importanța de a învața pe copii sa aibă constiita de ei insisi și de ceea ce se afla în jurul lor. Defineste cine ești tu și unde vrei sa ajungi. Apoi, învața-ti copiii sa facă și ei la fel.

24. Dragostea pentru cunoastere.

Acest lucru face ca școala sa nu fie doar o suferinta la vremea examenelor și face din familie un grup mai interesant. Citește, pune întrebări, analizează și lasa-te întrebat de copiii tăi.

25. Conștiința ecologica.

Copiii care au învățat sa pretuiasca lumea care ii inconjoara, tind, de asemenea, sa aibă și grija de ea. Foarte des le cerem copiilor noștri să fie curati și sa pastreze ordinea în casa. De ce sa nu-i invatam sa facă asta și când nu sunt acolo? Oare planeta noastră nu e și casa noastră?
26. Posibiltatea de a încerca ceva nou.

Copiii trebuie sa aibă posibilitatea de a încerca ceva nou , pentru a ști ce le place și ce sunt capabili sa facă. În ciuda parerii multora, asta nu e costisitor, e de ajuns sa faceți mici schimbari în fiecare zi.

27. Optimism.

Pesimistii nu schimba lumea, este sarcina optimistilor s-o facă.

28. Capacitatea de a fi mandri de victoriile lor.

Sarbatoriti micile victorii ale vieții. La urma urmei, acestea sunt cele care fac ca anii sa prinda viața. Și, desigur, sa fortifice stima de sine.

29. Tendinta de a fi pacifist.

Poate ca e imposibil sa realizezi asta la nivel mondial, dar de ce sa nu începem prin a trai într-un cămin plin de pace?

30. Stima de sine.

Copiii care învața să se pretuiasca în general, sunt mai siguri pe ei insisi, au simtul propriului orgoliu și respect pentru persoana lor. Rezultatul este ca devin adulti valoroși, stăpâni pe viața lor.

31. Unicitatea.

Diferențele dintre noi ne face speciali. Ajuta-ti copilul să-și descopere potențialul și arata-l, mândr, tuturor. A fi diferit nu trebuie sa reprezinte o problemă, ci un motiv de bucurie și satisfactie.

32. Discuții cu copilul așezat pe genunchii tăi.

Este cel mai bun loc din lume pentru a citi povești și a sta de vorba puțin, plini de bucurie.

33. Căldura caminului.

Sa știi ca acasă ești iubit și așteptat, este una dintre senzatiile cele mai plăcute și pline de inspiratie din viața. Căminul tău are aceste caracteristici?

34. Fidelitatea soțului/sotiei.

Este vitala fidelitatea într-o căsnicie (sau într-o relație), si nu numai trupeasca, ci și vizuala, mentală, de inima și suflet. Copiii sunt foarte receptivi la astfel de lucruri și vor învața să fie precum părinții lor.

35. Dragostea.

Fără ea, nimic nu este posibil.

Sursa: Genial.guru