Aceste idei și sfaturi de psihologie îți vor face viața mai ușoară și te vor ajuta în situații de stres.

  1. Când rad mai multe persoane într-un grup, fiecare (din instinct) se uita la persoana pe care o simpatizeaza mai mult sau la persoana care i-ar plăcea să-i fie mai aproape. Dacă ești atent, vei ghici cui ii ești mai simpatic.

  2. Daca esti emotionant inainte de un eveniment sau intalnire importanta mesteca guma. Astfel te vei relaxa mai ușor, pentru ca, în mod natural, inghitirea de alimente se asociaza cu siguranța și liniștea.

  3. Dacă cineva tipa la tine, păstrează-ti calmul. E posibil ca asta să-l infurie și mai tare

    pe interlocutorul tău, dar după aceea va simți un puternic sentiment de vinovatie pentru purtarea lui.

  4. Dacă într-o anumita situație răspunsul interlocutorului tău nu te mulțumește sau simți ca răspunsul lui nu e complet, nu-l întreba din nou. Pur și simplu privește-l fix în ochi, asta îl va obliga sa continue conversația și, în sfarsit, sa spună ceea ce nu spusese pana în acel moment.

  5. Nu doar neplacerea se vede reflectata pe chip, ci și opusul ei. Așa ca dacă vrei sa te simți fericit zâmbește larg. Pana la urma vei reuși sa zâmbești fără sa te mai fortezi.

  6. Pe cât posibil, încearcă sa nu-ti începi fraza cu: “Eu cred ca…”, “Mi se pare ca…” Este evident ca dacă o spui e pentru ca ți se pare, dar nu declara asta, poți da dovada de nesiguranta în ceea ce spui.

  7. Înainte de întâlnirile importante sau de interviurile pentru obtinerea unui loc de munca, imaginează-ti ca persoana pe care o ai în fata e un vechi prieten. Astefel, te vei simți mai liber și nu vei fi atât de emoționat.

  8. Dacă vei învața sa afisezi puțin mai multă bucurie când te întâlnești cu cineva care nu îți e prea simpatic, cu trecerea timpului, te vei bucura cu adevărat când vei inatalni acea persoana.

    9. Oamenii obișnuiesc sa cedeze la o rugaminte mai mica, dacă la început te-au refuzat pentru una mai mare.

  9. De exemplu:stress-540820_1920

    – Tata, cumpăra-mi jucaria aia scumpa!

    – Nici vorba.

    – Atunci ma lași în parc?

    – Bine, du-te.

    10. Simptomele fiziologice ale stresului seamănă mult cu simptomele emotiei și bucuriei: respiri cu greutate, inima îți bate din ce în ce mai repede etc.. Dacă reușești sa privești o anumitra situație de stres ca pe o provocare (pozitiva și care te bucura), efectul negativ se reduce.

    11. În general, lumea nu poate diferenția siguranța de sine de faptul ca tu sovai. Tu arata-te foarte sigur pe tine, de parca ai cunoaște soluția problemei și lumea te va urmări.

    12. Dacă lucrezi cu publicul, pune-ti o oglinda în spate. Mulți dintre cei cu care vii în contact se vor purta mai bine și motivul e simplu. Nimeni nu vrea să-și vadă propria fata supărată și schimonosita de furie.

    13. Dacă la o sedinta te aștepți ca cineva sa te critice sau altcineva te ataca dintr-o data, încearcă sa te așezi alături de acea persoana. În acest caz, cel mai probabil e ca reacția celuilalt va fi mai blânda și nu-ti va mai trage același perdaf pe care ți l-ar fi tras dacă te asezai mai departe de el.

    14. E bine sa ai prima cina romantica într-un loc unde tu și noul tău partener sunteți înconjurați de emoții pozitive. Astfel, în mod automat, aceste emoții vor fi asociate cu persoana ta.

    15. Când cunoști pe cineva, încearcă să-i desoperi culoarea ochilor. Contactul vizual mărește probabilitatea ca intre tine și acea persoana sa existe chimie și simpatie.

Sursa: Genial.guru

Publicitate