Alfred Einstein este unul dintre cei mai straluciti oameni de stiinta ai omenirii, laureat al Premiului Nobel pentru Fizica in 1921, autorul teoriei relativitatii.
S-a nascut in Germania, la Ulm, in anul 1879, intr-o familie de evrei. Dupa mai multe peripetii, a emigrat in S.U.A. in anul 1933, iar in 1940 se naturalizeaza ca american. Scrie peste 300 de lucrari stiintifice si peste 150 in alte domenii. Se stinge din viata in 1955, la Princeton. Va prezentam mai jos o mica parte din citatele sale devenite celebre.
Dacă nu poate fi plătit cu niciun preţ, înseamnă că nu are nicio valoare.
Dacă nu poţi explica ceva unui copil de şase ani, atunci nici tu nu ai înţeles.
Nu există descoperiri mari şi progres atâta vreme cât mai există un copil nefericit pe lume.
Cel ce spune că e imposibil nu ar trebui să-l împiedice pe cel ce nu crede aşa ceva.
Inima spune da, însă mintea spune nu.
Principalele surse ale tuturor realizărilor tehnologice: curiozitatea divină şi pornirea ludică a cercetătorului care improvizează şi meditează, precum şi imaginaţia creatoare a inventatorului.
Vedeţi dumneavoastră, telegraful e un fel de pisică foarte, foarte lungă. O tragi de coadă la New York şi capul ei miaună la Los Angeles. Aţi priceput? Şi radioul funcţionează exact la fel: trimiţi semnale de aici, iar ei le primesc dincolo. Singura diferenţă e că nu există nici o pisică.
Măsura inteligenţei este capacitatea de a schimba.
Gravitaţia nu e responsabilă pentru oamenii care cad în patima dragostei.
Lui Dumnezeu nu-i pasă de dificultăţile noastre matematice. El integrează empiric.
Ca să mă pedepsească pentru dispreţul meu faţă de autoritate, Soarta a făcut din mine însumi o autoritate.
Îmi amintesc de o sută de ori pe zi că viaţa mea interioară şi cea exterioară se bazează pe eforturile altor oameni, răposaţi sau în viaţă, şi trebuie să mă străduiesc să dăruiesc în aceiaşi măsură în care am primit.
Nu vă faceţi griji cu dificultăţile voastre la matematică. Vă asigur că ale mele sunt chiar mai mari.
Progresul are loc în ziua de astăzi atât de repede, încât în timp ce cineva explică faptul că o chestiune este total imposibilă, este întrerupt de altcineva, care deja a realizat-o.
Îmi place mult Charlie Chaplin; întotdeauna am admirat arta lui universală; toată lumea îl admiră şi înţelege ceea ce face.
Toată ştiinţa noastră, raportată la realitate, este primitivă şi copilărească şi totuşi ea este cel mai preţios lucru pe care-l avem…
Există o singură întrebare la care încearcă să răspundă toţi oamenii de ştiinţă şi toţi filozofii: „Este universul un loc binevoitor?”
Sursa: Autori.Citatepedia®.ro
Lasă un răspuns