Apa este într-adevăr izvorul vietii și e important sa bem cantitatile recomandate pentru a ne menține sanatosi. Dar are importanța temperatura? Contează dacă e calduta, fierbinte sau rece?

Când vorbim de apa rece, ne referim la o apa cu câteva grade mai puțin decât temperatura ambientala și apa calda se considera cu 4-5 grade mai mult decât temperatura ambientala. Nu se recomanda extremele când e vorba despre temperatura, nici rece, nici fierbinte.

Când trebuie sa bem apa rece

În timpul activitatii fizice

Cand facem exerciții corpul își mărește temperatura și transpiratia e un mecanism prin care corpul încearcă să se răcească.

În acest caz se pierde mult lichid și e important să-l recuperam. Când în timpul exercitiilor bem apa rece, ne răcim și hidratam corpul în același timp. Desigur, niciodată nu e bine sa exageram cu bautul apei reci.

Frisoane

A bea apa rece când avem temperatura mare e una dintre cele mai bune metode pentru a scadea teperatura și a ne vindeca.

Important este sa bem suficienta cantitate de lichide pentu a ajuta corpul în lupta împotriva infectiilor și bacteriilor.

Dacă adăugați în apa puțina zeama de lamaie și sare de mare veți restabili electrolitii pierduti.

Cand vrem sa slabim

Apa rece accelereaza metabolismul și ajuta sa pierdem 70 de calorii aditionale pe zi. În ciuda faptului ca nu e suficient doar sa beți apa, e bine de știut ca 8 pahare de apa pe zi e ca și cum am merge 15 minute.

Cand sa bem apa calda

Când avem probleme cu digestia14108793272onln

Consumul de apa calda dimineața poate ameliora digestia în timpul zilei. Dacă după masa bem o ceașcă de apa rece, corpul va digera mai greu mâncare, de aceea e mai bine sa bem apa calduta sau chiar calda.

În timpul dezintoxicarii

Când vrem sa curățam corpul de toxine, se recomanda sa începem ziua cu o cana de apa calduta cu câteva picaturi de lamaie.

Pe lângă lamaie, puteți pune și castravete, menta sau mere cu scortisoara, care ajuta de asemenea la dezintoxicare.

Când aveți dureri

Când sunteți sacaiti de o durere de cap sau o inflamatie ușoară, e bine sa beți apa calduta ca sa stimulati circulatia sangelui.

În plus apa calda le poate ajuta pe femeile care suferă de cumplitele dureri menstruale.

sursa: alimentacion natural