Ceapa este originara din Asia și în perioada antica se credea ca ea da putere, de aceea o consumau ostenii înainte de a merge la lupta. În China antica ceapa era considerată un simbol al inteligentei.

In Egiptul antic, ceapa era oferita zeilor ca ofranda sau folosita ca moneda de plata pentru a ajunge in rai. Pentru romani reprezenta un  element important in alimentatia de baza.

Ceapa are un puternic efect antiseptic, antiinfectios si antibacterian. Contine iod, calciu, sulf, siliciu, fier, acid folic, fitohormoni, enzime si uleiuri eterice, dar si vitaminele B1, B2, B6, C, E si PP.

Medicina chineza sustine ca picioarele sunt în contact permanent și direct cu toate organele interne, datorită așa numitelor “meridiane” care se afla acolo și traverseaza tot corpul. Desi nu toata lumea crede in meridiane si in medicina chinezeasca, adevarul este ca toate acestea sunt legate direct de sistemul nervos, de care toata lumea a auzit. Picioarele au in jur de 7.000 de terminatii nervoase (meridiane) care merg direct la organele interne. Sunt terminatii foarte importante de care uitam de obicei, pentru ca ne incaltam de dimineata, plecam la serviciu sau unde avem treaba si mai scoatem pantofii din picioare pe seara. Deci aceste terminatii nervoase nu sunt stimulate corect, de aceea se recomanda, prientre altele, mersul in picioarele goale, prin iarba, pe plaja, pe pamant, in general. Una dintre metodele de a activa aceste terminatii nervoase, pe langa reflexoterapie, este si aceea pe care v-o prezentam in continuare. 

Dacă vreți sa va purificati corpul și sângele, sa va imbunatatiti circulatia, sa acționați preventiv împotriva racelilor și gripelor sau pur și simplu sa va imbunatatiti starea de sănătate în general va recomandam sa folosiți cataplasmele cu ceapa cruda pe talpi. Ea omoară germenii și bacteriile și acidul fosforic (cel care te fac e sa plângi când cureti ceapa) face minuni pentru sânge. Aceasta metoda a fost folosită de stramosii noștri pe vremea când nu existau medicamente sau alte genuri de tratament.

ciorapi

În folclorul multor popoare exista zicala ca totul vine de la picioare. Aceasta reteta foarte populara va permite ca sanatatea sa vina, literalmente, prin picioare. Pentru a pune în practica aceasta metoda aveți nevoie de o ceapa, un film transparent și niște șosete de bumbac sau de lana

Tăiați ceapa în felii subtiri și așteptați câteva minute să-și lase zeama. Apoi puneți-va feliutele de ceapa pe talpi, infasurati-va talpile în film transparent și incaltati-va cu o pereche de șosete groase. Pot fi și de lana, caci astfel vi se vor incalzi picioarele mult mai repede.

La început s-a folosit hârtia de aluminiu ca sa mentina ceapa pe talpi și sa evite raspandirea mirosului neplăcut în casa. Metoda initiala nu era cu film transparent. Aceasta metoda trebuie să se aplice seara la culcare pentru ca ceapa actioneaza în timpul nopții. Substantele continute de ceapa pătrund prin piele și intra în sânge și astfel îl purifica. Dimineața când va treziti, scoateți sosetele, ceapa, va spalati pe picioare cu apa rece apoi va pune-ți alte șosete de lana, dacă primele sunt transpirate, ca sa va incalziti.

Sangele va începe sa circule cu repeziciune, ajungand astfel și în venele cele mai subtiri. Aceasta metoda este utila mai ales celor cu circulatia de sange deficitara și diabeticilor.

Se recomanda pacientilor cu probleme de sănătate de orice fel, dar și persoanelor perfect sanatoase. Încercați metoda când sunteți raciti, aveți gripa sau probleme cu plamanii, cu gâtul sau aveți febra. A doua zi veți observa o imbunatatire semnificativa a starii de sănătate. Și repetați operațiunea pana la completă disparitie a simptomelor.

Sursa: Alimentacion Natural

Publicitate