Nu trebuie să se supere nimeni, dar după un studiu realizat în Marea Britanie, bărbații mint de trei ori mai mult decât femeile și mai ales le mint pe ele decât se mint intre ei.

De ce?

Exista diferite opinii pe aceasta tema: pentru a impresiona sexul frumos, pentru a nu rani sentimentele unei femei într-un anumit moment, de frica, din nesiguranta, pentru ca nu ii este credincios partenerei, chiar și pentru a intretine relații sexuale.  De multe ori, firea pasionala a fiecarei femei a dat voie ca bunul simt să fie lăsat de-o parte și sa creada cele mai gogonate minciuni din partea viclenilor parteneri. Le comentam mai jos pe cele mai des întâlnite ca sa fiți prevenite și nu mai fiți pacalite niciodată

.Care sunt cele mai tipice minciuni ale bărbaților?

Nu sunt căsătorit și nici n-am logodnica.” Si femeile descopera mai târziu și întâmplător despre prietenul lor exact contrariul.

Niciodată nu m-am simțit atat de bine!” O minciuna pe care o spun mereu după ce au făcut sex. “Ești formidabila, nemaipomenita!”, sau “E prima oara ca mi se întâmpla așa ceva”. Spun asta ca sa va simțiți fericite, dar e tipic pentru ei ca le-au spus tuturor celor dinainte și de după tine.

Ești prima femeie cu care fac așa ceva.” Spun asta ca sa impresioneze sau pentru ca nu-si aduc aminte? Nici vorba! Intr-o seara, după ce a depășit măsura la băutura, a marturisit tot, în loc să fi spus de la bun început cum stau lucrurile.

Nu e ceea ce crezi.” Aceasta minciuna e foarte ciudată, pentru ca o rostesc de fiecare data de câte ori sunt surprinsi undeva unde n-ar fi trebuit să se afle sau cu cineva cu care n-aveau ce sa caute. Tu nu te gandesti la nimic, nici de bine, nici de rău, dar el se acuza doar prin faptul ca repeta intruna: “Nu e ceea ce crezi”.

.Sa nu te gândești la altceva. E doar o prietena.” Este continuarea celei dinainte, pentru ca atunci când s-a întâlnit cu alta, când deja exista indicii ca femeia aceea este este o prezenta constanta în viața lui sau a fost văzut cu ea, el rosteste totuși aceasta minciuna tipica.

Eu nu ți-as face niciodată vreun rău.” Dar oameni suntem și, la o adică, uitam ce-am spus!

Nu vreau sa ne despărțim, vreau doar o pauza.” Aceasta este fraza tipica prin care iese în evidenta ca sunt incapabili sa înfrunte sfârșitul unei relații. Atunci spun: “Am nevoie de o pauza”, de teama reactiei femeii.

De multă vreme nu ma mai culc cu nevastă-mea în acelasi pat.” Când ei sunt încă insurati, dar fac pe craii, îți spun aceasta minciuna ca sa crezi ca o relație intre voi doi ar fi posibila. Dar este o minciuna, caci ei se culca și cu soția și cu tine.

Astept să se facă mari copiii ca sa ne despărțim.” Asta e tot o minciuna clasica, pentru a castiga timp, ca femeia sa mai nu-l preseze sa ia o hotărâre. Vor și cu slana-n traista și cu sufletul în rai.

Am rămas fără bani lichizi și, culmea, mi s-a descarcat si mobilul.” Asta o spun după ce au dispărut în ceața, n-au venit la masa sau la întâlnire și le e mai ușor sa spună asta decât sa dea niste explicații.

“Ce-mi place prietena ta, e ca o sora pentru mine!” Asta o rostesc, de obice1390939049sy1bii, când au fost surprinsi facandu-i ochi dulci celei mai bune prietene și când le atragi atentia încheie astfel: “Ce Dumnezeu, doar ne cunoaștem de atâta vreme!”

 

Te sun mâine.” Si nu te suna niciodată. Dacă, din întâmplare, te întâlnești cu el pe strada, urmeaza a doua minciuna: “Ti-am pierdut numărul de telefon”. După cum reactionezi, poate fi o forma politicoasa de a-ți spune ca nu-l interesezi. Când unui bărbat ii place o femeie face pe dracu-n patru ca sa dea de ea.

Nu tu ești problema, eu sunt.” Aceasta fraza e rostita când nu e lângă tine, ca sa atenueze impactul. “Sunt confuz”, spune, pentru ca femeia sa nu  facă o criza de plâns pe care n-ar ști s-o gestioneze. Problema este ca femeile ii cred și sfârșesc chiar prin a-i compatimi. Unii dispar nu se știe unde și nici scuze nu se obosesc sa ceara.

Acestea au fost cele mai frecvente minciuni pe care bărbații le rostesc la nevoie și pe care le-am identificat ca atare, dar probabil ca dumneavoastră știți și altele, chiar mai bune.

Femeile mint mai bine decât bărbații

Cu siguranța și pentru ca nimeni sa nu se simtă ofensat, conform altui studiu despre infidelitate, femeile mint mai bine decât bărbații și după părerea psihologului Manuel Alarcon Molina, pentru ca femeile știu sa controleze mai bine emotiile legate de vinovatie și remuscari și când au un secret cu adevărat important, nu-l destainuie nimănui, nici măcar celei mai bune prietene.

 Care este minciuna unisex?

Da, se pare ca exista și o minciuna preferata de ambele sexe. Aceasta este:N-am nimic, ma simt bine”, conform unui sondaj de opinie realizat de studiourile 20-th Century Fox în Marea Britanie, după premiera serialului “Minte-ma!” Sondajul a avut loc pe un esantion de 2.000 de persoane și s-a publicat în cotidianul Dailymail și mentiona ca bărbații au afirmat ca mint de șase ori pe zi, iar femeile, doar de trei ori. Va lasam sa trageți dumneavoastră concluziile.La urma urmei, toți mintim, femeile în legatura cu cât au cheltuit… “Vai, am rochia asta de multa vreme…”, iar bărbații în legătura cu ieșirile la o bere cu băieții, conform acestui sondaj.Speram ca aveți simtul umorului, pentru ca, în definitiv, toți suntem oameni și atât femeile cât și bărbații mint, unii mai mult, alții mai puțin, în funcție de personalitatea fiecaruia și nu în funcție de sex. Pentru ca nimeni sa nu se simta jignit, încheiem cu o fraza a lui Fabio Fusaro, autorul a mai multor carti despre cuplu: “E adevărat ca ei mint mai mult, dar, fără îndoială, ca ele o fac mai bine”.

 

 

Sursa: La mente es maravillosa

.

.