Omul care a revolutionat computerele personale, co-fondator si director general la Apple Computer si la studioul de animatie Pixar, pana cand a fost achizitionat de compania Disney, dupa care a fost cel mai important actionar al acestei companii si membru in consiliu director, Steve Jobs este considerat unul dintre cele mai influente personaje atat din industria calculatoarelor cat si din industria divertismentului.

Ideile lui  Jobs erau diferite de ale celorlalti, era profund interesat de aspectul estetic al produsului si stia ca acesta impreuna cu aspectul functional cantaresc greu in ochii cumparatorului. El a fost considerat o legenda in domeniu. Dupa ce vom parcurge urmatorele randuri, cred ca vom fi de acord ca am avut ceva de invatat de la acest luptator si viziorar.

Iubirea este ca un puzzle, dificil de asamblat, dar fermecator, atunci cand toate piesele sunt asezate la locul lor.

Cred ca moartea este inventia cea mai minunata a vietii. Sterge tot ce este vechi ca sa faca loc noului.

Eu nu am incredere intr-un computer pe care nu-l pot ridica.

Vrei sa-ti petreci tot restul vietii vanzand limonada sau vrei sa vii langa mine ca impreruna sa schimbam lumea?

Nu-mi pasa daca sunt cel mai bogat om din cimitir. Sa ma duc seara la culcare stiind ca am facut ceva extraordinar, asta e ceea ce ma intereseaza cel mai mult.

jobs2images

Creativitatea inseamna sa conectezi lucruri. Cand intrebi persoanele creative cum au facut un lucru se simt putin vinovate pentru ca, in realitate, nu l-au facut, doar l-au vazut. Pare evident pentru ei, dupa o vreme.

E mai amuzant sa te faci pirat, decat sa te inrolezi in marina.

As renunta la toata tehnologia mea pentru o dupa-amiaza cu Socrate.

Majoritatea oamenilor cred ca design-ul nu inseamna decat un simplu ornament. Pentru mine, nimic nu e mai important in viitor decat design-ul. El este sufletul a tot ceea ce a creat omul.

Uneori viata te poate lovi cu o caramida in cap. Dar sa nu-ti pierzi niciodata speranta.

Cateodata, cand faci vreo inovatie, faci greseli. E mai bine sa le recunosti imediat si sa continui imbunatatindu-ti alte inovatii.

Sunt convins ca jumatate din ceea ce separa pe intreprinzatorii de succes de cei fara succes este perseverenta.

Inovatia e ceea ce diferentiaza un lider de ceilalti oameni.

Daca azi ar fi ultima zi din viata mea, as vrea sa fac ceea ce voi face azi? Daca raspunsul a fost „nu” timp de cateva zile la rand, am stiu ca e nevoie sa schimb ceva.

Daca vrei sa-ti traiesti viata intr-un mod creativ, ca artist, nu trebuie sa te uiti prea mult inapoi. Trebuie sa fii dispus sa iei ceea ce ai facut si ceea ce ai fost si sa le arunci la gunoi.

Trebuie sa spui „nu” la mii de lucruri pentru a fi sigur ca nu gresesti sau ca nu te incarci cu prea multe.

Timpul tau este limitat, asa ca nu-l cheltui traind viata altcuiva. Sa nu ramai inchis in dogma, ceea ce inseamna sa traiesti cum cred altii ca ar trebui sa traiesti. Nu lasa ca zgomotul parerilor celorlalti sa-ti inabuse propria ta voce interioara. Si ceea ce este mai important, sa ai curajul sa faci ceea ce-ti dicteaza inima si intuitia.

Nici macar cei care vor sa se duca in rai nu vor sa moara pentru a ajunge acolo.

Fii un punct de referinta al calitatii. Unele persoane nu sunt obisnuite cu un anturaj in care se accepta excelenta.

Iata devizele mele – concentrare si simplitate. Lucrul simplu poate fi mai greu de facut decat cel complicat. Trebuie sa muncesti din greu, cu mintea limpede, pentru a realiza lucruri simple. Dar merita, pentru ca atunci cand termini poti muta chiar si muntii din loc.

Nu dau doua parale pe felul cum arat si nici pe modul in care ma imbrac.

Cand ne uitam la televizor ne gandim ca ne deconectam creierul, iar cand folosim calculatorul vrem sa-l aprindem din nou.

Sunt la fel de mandru de ceea ce nu am facut ca si de ceea ce am facut.