Sarea de mare este foarte recomandata persoanelor cu probleme cardiace, de obezitate si retinere de lichide. Ea se obtine prin evaporarea apei de mare, in mod natural, la soare, nu sufera niciun proces chimic si contine cantitati microscopice de animale marine si de iod natural.

Este de culoare alba si e putin mai umeda. Are un gust mai puternic, se foloseste la prepararea alimetelor si in cosmetica, da aceleasi rezultate, dar este mult mai sanatoasa decat sarea obisnuita. Are o culoare cenusiu deschis, contine clor, iod, flor si alte minerale necesare organismului uman in proportiile adecvate si are numeroase beneficii pentru sanatatea omului.

Acestea sunt:

1 – Intareste sistemul imunitar.

Ajuta organismul sa invinga alergiile, virusii, gripa, febra.

2. Astm.

Intr-adevar reduce inflamatia la nivelul sistemului respirator. Se spune ca daca pui putina sare marina pe limba dupa ce bei apa e mai eficace decat folosirea unui inhalator.

3. Osteoporoza.

Un sfert din sarea inmagazinata in corp se gaseste in oase, care le ajuta sa se mentine puternice. Cand organismul are nevoie de minerale le ia din oase si astfel apare osteoporoza.

4. Diabet.

Sarea marina mentine balanta nivelului de zahar in organism, reducand astfel nevoia folosirii insulinei.

5. Spasme si/sau dureri musculare.

images

Potasiul este un mineral esential pentru funtionarea sanatoasa a muschilor. Nu numai ca el exista in sarea marina, dar ne si ajuta sa-l absorbim mai usor din alte alimente.

6. Depresie.

Sarea marina ajuta la pastrarea celor doi hormoni principali raspunzatori de gestionarea starilor de stres, melatonina si serotonina. Acesti hormoni te ajuta sa te relaxezi, sa te simti confortabil si sa te odihnesti mai bine noaptea.

7. Hipertensiune arteriala.

Cand se bea o solutie slaba de sare de mare cu apa tensiunea arteriala scade, precum si nivelul colesterolului, iar tahicardia dispare.

8. Combate aciditatea din organis.

Pentru ca aceasta sare nu este procesata si nici un contine aditivi, scade nivelul aciditatii in organism, acesta devenind alcalin si previne astfel numeroase maladii.

9. imbunatateste sanatatea pielii.

Cu ajutorul bailor de sare marina, pielea se hidrateaza, dispar mancarimile, ca si psoriazisul si eczemele. Porii se deschid si se imbunatateste circulatia sanguina.

19. Ajuta la scaderea in greutate.

Sarea marina ajuta ca stomacul tau sa secrete mai mult suc gastric pentru ca mancarea sa fie digerata mai repede. Pe langa asta, mai ajuta la eliminarea reziduurilor din colon, evitand constipatia si cresterea in greutate.

Sursa: Hierbas que curan

Publicitate